Alles over sport logo

SportAanbieders Monitoring & evaluatie


 • Club of ondernemer

  Als club of ondernemer heb je te maken met veel uitdagingen. Hoe houd je je sportclub of onderneming vitaal? Met voldoende vrijwilligers, goede professionals en tevreden sporters? Hoe speel je met je sportclub of organisatie in op de veranderingen lokaal en in de maatschappij? Jij bent niet de enige met die vragen. Veel sportaanbieders zoeken naar manieren om toekomstbestendig te blijven.

 • Sportonderzoek en Monitoring

  De strategische partners (VWS, NOC*NSF, VSG) zijn bewust dat de implementatie van het Sportakkoord veel vergt van alle partijen in het sport- en beweegdomein. Daarom willen we de komende twee jaar benutten om te leren van al hetgeen er gebeurt. Hiertoe is een monitorplan opgesteld dat drie onderdelen kent.

 • Gemeenten

  De maatregelen in het Sportakkoord laten ruimte voor lokale en/of sportspecifieke invulling. Gemeenten kunnen namens de lokale partijen budget aanvragen voor de inzet van een Sportformateur.

Deelakkoorden en Thema’s


 • Inclusief sporten en bewegen

  De ambitie is dat iedere Nederlander een leven lang plezier kan beleven aan sporten en bewegen.

 • Duurzame sportinfrastructuur

  Om met zijn allen een leven lang te kunnen sporten en bewegen, is een functionele, goede en duurzame sportinfrastructuur nodig.

 • Vitale sport- en beweegaanbieders

  We willen aanbieders van sport en bewegen toekomstbestendig maken zodat sport en bewegen voor iedereen toegankelijk en bereikbaar blijft.

 • Positieve sportcultuur

  Sporten moet leuk zijn, veilig, eerlijk en zorgeloos. Daar zorgen we met elkaar voor. Plezier in sport is het fundament voor een leven lang sporten.

 • Van jongs af aan vaardig in bewegen

  Een leven lang sporten en bewegen begint bij de jeugd. We zien dat kinderen steeds minder bewegen en dat hun motorische vaardigheid steeds verder achteruit gaat.

 • Topsport die inspireert

  Nederlandse topsportprestaties en topevenementen vormen een cruciale inspiratie voor de verenigende waarde van sport.

Sportakkoord In het land


Reflectietool lokaal sportakkoord

Check de voortgang en versterk de samenwerking!

Met de digitale Reflectietool krijg je eenvoudig inzicht in de voortgang van het lokale sportakkoord. De uitkomsten helpen je om de samenwerking en de resultaten te verbeteren.