Alles over sport logo

Hoe werkt het Sportakkoord?

Elke gemeente die meedoet wijst een onafhankelijke sportformateur aan. Deze vormt een lokale gelijkwaardige alliantie van sportclubs, gemeente en andere maatschappelijke organisaties. Samen bepalen deze partijen de ambities in jouw gemeente voor het lokale sportakkoord. Bovendien krijgt elke gemeente met een sportakkoord vanuit de gezamenlijke sport een Adviseur Lokale Sport. Deze adviseur staat sportclubs bij in het maken en uitvoeren van het akkoord.

Wat levert het op voor mijn club of onderneming?

Door mee te doen aan het Sportakkoord bepaal je mee wat het sportbeleid binnen jouw gemeente wordt. Bovendien wordt jouw club of onderneming onderdeel lid van een blijvend lokaal sportnetwerk. And last but nog least: je krijgt mogelijkheden om in de ontwikkeling van jouw club te investeren. Denk hierbij aan opleidingen, workshops masterclasses en verenigingstrajecten die begeleid worden door professionals uit de sport. De Lokale Adviseur Sport kijkt daarbij welke diensten optimaal aansluiten bij de behoefte van jouw club.

Hoe doe ik mee als club?

  • Wil je werken aan de toekomst van jouw club of meedenken over de toekomst van sport en sportaanbieders in jouw gemeente? Neem contact op met de Sportakkoord Supportdesk via sportakkoord@nocnsf.nl.
  • Ben je lid van een sportclub en wil je nog meer handige tools en info? Ga dan naar clubbase.nl/sportakkoord.
  • Werk je bij een sportbond en wil je meer weten wat het Sportakkoord voor sportbonden betekent? Op nocnsf.nl/sportakkoord vinden sportbonden de meest actuele informatie.

Hoe doe ik mee als ondernemende sportaanbieder?

Benieuwd hoe jij als ondernemer het beste bijdraagt aan je lokale sportakkoord? Binnenkort vind je alle informatie op de website van het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS).