Alles over sport logo

Campagne ‘Wees welkom in de sport’ van start

Ruim 700.000 Nederlanders voelen zich nog niet welkom in de sport1, maar helaas zijn sportaanbieders zich hier vaak niet van bewust. Dat is jammer, want sportclubs kunnen júist die drempels wegnemen om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier kan sporten en bewegen. De alliantie Sporten en bewegen voor iedereen  vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk Nederlanders het plezier van sporten kunnen ervaren. Daarom dagen ze jou en jouw sportclub uit om te kijken naar de kansen die jij kunt aangrijpen om nog meer mensen welkom te heten bij jouw club.

Sporten en bewegen voor iedereen

In de campagne staan vragen centraal als In hoeverre is jouw sportclub al inclusief? Is het bestuur van jouw club divers en representatief? Is de accommodatie voor iedereen toegankelijk en sluit jullie aanbod aan op de wensen en behoeften van sporters uit de omgeving? Met de inclusiecheck via weeswelkomindesport.nl ontdek je wat jouw club kan bijdragen om sporten en bewegen voor iedereen in Nederland mogelijk te maken! 

Op naar een inclusieve sportomgeving

Ook kunnen sportclubs  via lokale sportakkoorden gebruik maken van verschillende services, die hen op weg helpen naar inclusief sporten. Denk aan trainingen, inspiratiesessies en begeleiding. Klik hier voor meer informatie. 

Over de campagne

De campagne ‘Welkom in de sport’ wordt uitgevoerd door de alliantie Sporten en bewegen voor Iedereen in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze campagne daagt sportaanbieders uit om het gesprek op gang te brengen over de waarde van een inclusieve en gastvrije sportomgeving.

De alliantie Sporten en bewegen voor iedereen zet zich in om het werkveld bewust te maken van de mogelijkheden en belemmeringen, die er vanwege iemands leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie zijn om te gaan sporten en bewegen.

 1 Sportdeelname Index, oktober 2020, uitgevoerd door Ipsos in opdracht van NOC*NSF.


Inclusief sporten en bewegen
professional
nieuwsbericht